středa 20. prosince 2017

Linecká srdíčka - dva druhy


Suroviny:
250g veganského tuku (třeba Alsan, my jsme ale s VegaKatkou letos objevily v polských kamenných obchodech směsku kokosového oleje a řepkového oleje, vypadalo to jako česká Hera, ale nemá to palmový tuk, stálo to v přepočtu kolem 14 Kč za 1/4kg); 350g hladké mouky; 120g moučkového cukru; 3 lžíce vanilkové hrašky; 1 balíček vanilkového cukru, marmeláda nebo 3 lžíce mouč.cukru, 2 lžíce vody a pár kapek citronu na polevu.


Alternativu k české Heře jsme objevily v polském kamenném obchodě v Krakowě, kde se to vegany jen hemží;) Je to ta kostka tuku vpravo na fotce;)


Hrašku rozmíchejte v trošce vody a pak smíchejte se všemi ostatními surovinami. Vypracujte hladké těsto, které nechte aspoň 1 hodinu v chladu. Pak vyválejte těsto na 3-4 mm a vykrajujte tvary.


Upečte na 170°C do růžova.


Hotové slepujte třeba marmeládou;)


A nebo potřete srdíčka polevou (utřít mouč.cukr a trošku citronové šťávy a trošku vody) a posypte nějakým zdobením. Já použila koření sv. Hildegardy od Sonnentor;)


hezké vánoce;)

Žádné komentáře:

Okomentovat