neděle 5. února 2017

Veganské sádlo s cibulí


Po sladkých receptech zas něco trochu jiného, naprosto primitivního. Sice nejsem moc příznivcem toho, když se vegani pokouší o imitaci běžné české kuchyně (prostě veganské vepřoknedlozelo nikdy nebude vepřoknedlozelo), ale protože všechno už jednou někdo vymyslel a recepty, které sem dávám jsou vždycky upravené klasické recepty, tak je to prašť jako uhoď, že jo...Sádlo s cibulí jsem teda nevymyslela, asi už to vymyslel někdo jiný, nicméně se to doma občas vyrábí, tak ten primitivní recept dávám jako inspiraci pro všechny vegamamky, vegataťky a jiné.


Suroviny:  asi 200 g kokosového oleje (koupíte v supermarketu, Zdravé výživě, DM drogerii, na internetu...), 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, sůl.

Postup: Na části kokosového oleje dorůžova osmahněte plátky česneku a pokrájenou cibulku, přidejte zbytek oleje, aby se to pěkně promíchalo a osolte. Olej nepřepalujte! Hotové nalijte do pěkné zavařovací skleničky nebo do misky a máte hotovo. Před mazáním na pečivo promíchejte odspodu. Líp se bude mazat, když nebude sádlo přímo z lednice, kde hodně ztuhne. Skladované vydrží však v lednici dlouho;)


Vegamamku můžete sledovat i na Facebooku;)

Žádné komentáře:

Okomentovat