neděle 5. února 2017

Švestkové tofu knedlíky


No dobře, já vím, že vůbec není sezóna švestek a jiného ovoce, ale kdo to dělá jako já nebo naše panímáma, má určitě v mrazáku pytlík nějakého ovoce schovaný. Já si v létě a na podzim nějaké ty švestky i meruňky pěkně vypeckuju a třeba švestky se snažím zmrazit jednotlivě na tácku a pak teprve je sesypu do pytlíku. Nechci, aby mi vznikla mražená hrouda něčeho, co se nedá od sebe oddělit, když zrovna spěchám. Ovoce totiž do těsta balím rovnou mražené. Protože jakmile začně povolovat, pouští šťávu, knedlíky se špatně balí a nevypadají dobře.

Tohle těsto je vlastně náhražka těsta tvarohového, je to jednoduché a rychlé.

Suroviny (cca na 2 porce): cca 200 g balení bílého přírodního tofu (Zdravá výživa nebo supermarket), 1 lžíce vanilkové Hrašky (koupíte ve Zdravé výživě), špetička soli, cca 150-200 g hrubé mouky, na špičku nože jedlé sody
Pokud potřebujete více porcí, uvedené množství si vynásobte;)

Postup: Na vál prosyjte mouku a dobře promáchejte s hraškou, udělejte důlek, do něj nalijte vodu z tofu a přistrouhejte na jemno tofu, přidejte sůl a sodu. Zpracujte vláčné těsto. 


Protože nejsem žádný troškař, na fotce vidíte těsto ze 4 balení tofu. Oddělujte menší kousky a do nich balte ovoce. Jak jsem psala už výše, je lepší dávat zmrazené, v létě samozřejmě čerstvé, ale pokud máte nějaké více zralé, můžete je na chvilku taky šupnout do mrazáku a pak teprve vyrábět knedlíky. Knedlíky lépe drží tvar.


Pokud děláte knedle z mraženého ovoce, doporučuju si dát mezitím vařit vodu v kastrolu a ihned knedlíky ve vroucí vodě uvařit. Knedlíky při varu opatrně zamíchejte zespodu, aby se nepřichytily ke dnu a vařte, až vyplavou nahoru. Pak ještě vařte podle velikosti aspoň 3 minuty. Hotové můžete posypat strouhaným bílým tofu, polít rozpuštěným veganským tukem (třeba i kokosovým olejem), pocukrovat, posypat skořicí nebo jak je libo;)


Vegamamku můžete sledovat taky na Facebooku;)

Žádné komentáře:

Okomentovat