Suroviny: 250g kokosového oleje, 200g cukru moučka, 180g strouhaného kokosu (jemnější) do těsta, asi 100g jemně strouhaného kokosu na obalování, 250g hladké mouky
Postup: Ze surovin zpracujte těsto (kokosový tuk si nechte trochu povolit při pokojové teplotě) a nechte 1 hod odpočinout zabalené v potravinářské folii v chladu, ale ne v lednici. Pak tvořte stejné malé kuličky (max. průměr 2 cm), které obalujte v kokosu a dávejte na plech vyložený pečícím papírem. Koncem vařečky do každé kuličky udělejte důlek. Pečte na 120°C do slabě růžové barvy. Vychladlé se plní marmeládou, třeba meruňkovou nebo rybízovou. Marmeládu doporučuju přecedit přes sítko, pokud to nejde, nahřejte ji v kastrůlku, přeceďte, v teplé můžete rozpustit na zahuštění trochu pektinu, pokud ve studeném stavu tekla. Do důlku opatrně plňte lžičkou ještě teplé. Nechte ztuhnout a máte hotovo;)
Teda taky se těším na to, až budu moct trochu péct. :) No, jako teď děláme kuchyni, dáváme si nové plynové potrubí a tak, takže to prostě chce trochu uhnout. Ale teď u nás byl pán, co si přinesl detektor plynu a říkal, že po této stránce je všechno v pohodě a plyn máme v pořádku. Takže teď jen dostavět kuchyni a bude hotovo. Už se na to moc těším. :)
OdpovědětVymazatTak jako kokosové cukroví je prostě podle mě klasika. Ale je pravda, že mi už trochu dochází inspirace na vánoční cukroví. Brala bych, kdyby nějaká firma na vývoj mobilní aplikace na zakázku udělala nějakou fajn cukrářku pro pekaře. Prostě takovou klasickou kuchařku, která je interaktivní a dá se využít v kuchyni na tabletu.
OdpovědětVymazat