neděle 8. ledna 2017

Vánoční cukroví: Kokosové knoflíky


Suroviny: 250g kokosového oleje, 200g cukru moučka, 180g strouhaného kokosu (jemnější) do těsta, asi 100g jemně strouhaného kokosu na obalování, 250g hladké mouky


Postup: Ze surovin zpracujte těsto (kokosový tuk si nechte trochu povolit při pokojové teplotě) a nechte 1 hod odpočinout zabalené v potravinářské folii v chladu, ale ne v lednici. Pak tvořte stejné malé kuličky (max. průměr 2 cm), které obalujte v kokosu a dávejte na plech vyložený pečícím papírem. Koncem vařečky do každé kuličky udělejte důlek. Pečte na 120°C do slabě růžové barvy. Vychladlé se plní marmeládou, třeba meruňkovou nebo rybízovou. Marmeládu doporučuju přecedit přes sítko, pokud to nejde, nahřejte ji v kastrůlku, přeceďte, v teplé můžete rozpustit na zahuštění trochu pektinu, pokud ve studeném stavu tekla. Do důlku opatrně plňte lžičkou ještě teplé. Nechte ztuhnout a máte hotovo;)


1 komentář:

  1. Teda taky se těším na to, až budu moct trochu péct. :) No, jako teď děláme kuchyni, dáváme si nové plynové potrubí a tak, takže to prostě chce trochu uhnout. Ale teď u nás byl pán, co si přinesl detektor plynu a říkal, že po této stránce je všechno v pohodě a plyn máme v pořádku. Takže teď jen dostavět kuchyni a bude hotovo. Už se na to moc těším. :)

    OdpovědětVymazat